2017. december 2., szombat

Mézes-mustáros csirke, sütőtökkel és zöldbabbal by Fitt n Dance

Aki követ a facebookon (Dettus on Mission ), az már tudhatja, hogy a mai programom a Fitt n Dance-es srácok egyik receptjének elkészítése volt.
Méghozzá egy jó kis mézes-mustáros csirkemell, sütőtökkel és zöldbabbal. Ehhez csináltam is egy teszt-videót, de végül úgy döntöttem, hogy ez most nem fog felkerülni sehova. Talán a legközelebbi főzőcskémet már láthatjátok is, de ez tényleg inkább csak arra volt jó, hogy lássam, mit és hogyan kéne máshogy csinálni.
Viszont a hami nagyon finom lett, szóval a receptet megosztom veletek, bár így közel sem lesz olyan az élmény, mintha a fiúk live előadásában néznétek. A poszt végén megnézhetitek, hogy a fiúk hogyan is ügyeskedtek, valamint ők csináltak egy proteines tiramisut is. (Én is megpróbáltam, de az nem sikerült valami jól, szóval felejtsük is el :D )

2f99f2bf-450d-4aa2-9bad-f7f14f8e97c2.jpg


Hozzávalók:
 Csirkemell filé (mivel én csak magamnak csináltam, elég volt 1 db )
Dijoni mustár
Méz

Bors
Kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
Citrom/citromlé
olívaolaj
sütőtök
zöldbab
petrezselyem

Első lépésként elkészítjük a mézes-mustáros pácot. Egy tálba tesszük a 2 teáskanál dijoni mustárt, egy fél citrom levét, az 1 evőkanál mézet,szintén 1 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint a sót és borsot, valamint a kakukkfüvet és a két gerezd fokhagymát (apróra vágva, vagy ha van fokhagymanyomó, akkor azzal még kényelmesebben bele lehet nyomni). Ha minden hozzátevőt beletettünk alaposan összekeverjük, majd a nagyobb csíkokra vágott csirkemell filét szépen beleforgatjuk és hagyjuk állni. ( Legalább egy fél órára szerintem érdemes a pácban hagyni)
Amíg a husi pácolódik, felkockázzuk a sütőtökünket és szépen belepakoljuk a tepsinkbe, majd erre mehet rá a ízlés szerint a zöldbab. Ezeket nem kell se párolni, se főzni sütés előtt, csak úgy nyersen mehet a tepsibe minden. Ezeket is sózzuk-borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Ezek után szépen rárakosgatjuk a már bepácolt csirkemell csíkokat, megszórjuk petrezselyemmel, majd lefóliázzuk.
170 fokon nagyjából 30-35 percig sütjük és már kész is az ebéd, ami diétába is hibátlanul beilleszthető, finom és nem utolsósorban laktató is! :)

23634787_1971187896492388_1614232205_n

Hoztam nektek egy-két érdekességet a két köretünkről, hiszen nem csak finomak, de nagyon egészségesek is!


Sütőtök: 

A- vitaminban gazdag (ez kifejezetten jót tesz a látásnak)
B-komplex, C és E-vitaminban is bővelkedik (tehát az őszi-téli időszakban nagyon jó immunerősítő )
Kalóriában szegény, de rostban gazdag, tehát hamar telítettség érzetet okoz


Zöldbab:
Kitűnő A és K-vitamin forrás
Szintén gazdag rostokban, de alacsony a telített zsírsav tartalma
Jót tesz a szív-és érrendszernek


És végül az ígért videó, jó szórakozást és jó étvágyat ;) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése