2018. február 7., szerda

Edzőtermi kisokos by Dettus

 Bár lassan lecseng a januári „majd idén fitt leszek” szezon, az újonnan szerelembe esett társainknak nem árthat, ha összeírok pár apróságot, amire szerintem nem árt odafigyelni a teremben.  Vannak dolgok, amiken lassan egy év után sem tudom túltenni magamat, ez a kis lista ezeket a dolgokat foglalja össze. 




Helló, meg szia!
 Addig mindenki el szokott jutni (remélem), hogy a recepciós lányoknak-fiúknak köszön. Nos, ezt az öltözőkben is illik, mikor bemész, vagy épp távozol. Meglepő igaz? :D Hidd el, hogy senki nem fog rád furán nézni, sőt visszaköszönnek!

 Ugyan ez igaz arra, mikor belépsz a „küzdő térbe”! Egy kicsit hangosabb, sziasztok és le is van tudva az egész. Eskü, nem nagy ördöngösség! :)



„Törülköző használata kötelező!”
 Szerintem nagyjából minden teremben ki is van írva ez a mondat. Én ezt két okból is hangsúlyoznám:

 1, Ha előtted valaki nem használta és derogált maga után letakarítani, akkor a másik ember izzadságába ülsz, fekszel bele. Éljenek a bacik és a fertőzések! Nálam például mindig van egy normálméretű és egy kisebb törülköző is. A kicsivel például az arcomat törölhetem meg, ha izzadok nagyon, míg a nagyot terítem le a gépekre. (Ha egyet használsz erre a két tevékenységre, akkor ugye tudod, hogy az nem túl higiénikus?) 
2, Hatalmas bunkóság magad után hagyni az izzadság foltot a gépeken. Ha nincs törcsid, mert elfelejtetted berakni, akkor általában tudsz igényelni a recepción. Esetleg használat előtt és után is töröld át fertőtlenítős kendővel az eszközt! (Fertőtlenítő spray és papír is mindig kell, hogy legyen a teremben, ha nem találod, kérj segítséget bátran!)



Telefon-guru
 Értjük, hogy fontos ember vagy, nincs is ezzel gond (azon kívül, hogy az edzésre szánt időd felét töltöd a telefonod nyomkodásával), DE ha nem csak az 1-1,5 perces szünetedben nézel rá, akkor legalább ne foglald a gépet. Ülj le egy olyan helyre, ahol nem zavarsz senkit, mert baromi zavaró, mikor mennék a lábtolóhoz, de neked 4 kör lezavarásához 30 perc szükségeltetik a 10 perces szüneteid miatt! 

(Én is be szoktam vinni a telefonomat, főleg mivel arról szól a zene, de ha hívnak vagy kisregényt kell írnom valakinek, akkor igenis arrébb megyek, nem a fekpadon ücsörögve csevegek)



Rend a lelke…
 Pakolj el magad után! Ne hagyd össze-vissza a súlyokat, és ha lehet, akkor a helyére rakd vissza őket. Nem véletlen van ott a helyük, ahol. Ha már el tudtad venni, akkor legyen időd visszapakolgatni is! Ugyan ez van a tárcsákkal. Ne „felejts” rajta például a lábtolón 250 kg-ot, mert nem szívesen pakolom le a 25 kg-os tárcsákat azért, mert te lusta vagy.


Kérj segítséget bátran, de..
 Az már fél siker, ha valami miatt oda mersz menni valakihez, hogy segítsen. Viszont, ha épp gyakorlat közben van, akkor várd ki, amíg végez vele. Te se örülnél neki, ha kizökkentenének a ritmusból! Ha végzett a saját körével, biztosan szívesen segít majd neked is.


A Smith-keret
Kiborít, mikor a bicepszedzést a guggoló keretben végzik, mivel értelmetlen. A bicepszhez ott a csiga, az egykezes súlyok, a kétkezes súlyzó, franciarúd és még sorolhatnám. Szóval kérlek-kérlek, ha a Smith-keretet használod, akkor legyenek mélyek a guggolásaid! :D


Mindent a szemnek…
Engem borzasztóan tud zavarni, ha néznek edzés közben, sosem tudom eldönteni, hogy 

 a, tetszem 
b, rosszul csinálom a feladatot
c, azt várod, hogy felálljak az adott géptől
Szerintem ezzel mások is hasonlóan vannak, nem csak én. Ha valaki bejön, akkor vagy szedd össze magad és menj oda hozzá, vagy engedd el, de ne bámuld, mert fura! 
 Esetleg nem ma kezdted az edzést és felismered, hogy valaki ön-és közveszélyes? Nagyon jó, akkor ne csak nézz, segíts neki. Persze, nem kell letámadni, lehet ezt kedvesen is. (Szia, bocsi, de láttam, hogy ezt a gyakorlatot nem helyesen csinálod, segíthetek?) 
A „C’ opciónál pedig legyél türelemmel! Attól, hogy valakit szuggerálsz, nem fog gyorsabban haladni, addig csinálj másik feladatot helyette. (Igen, én is utálom az edzésemet átvariálni, de van ilyen. Life is life, and shit happens) 
Illetve van egy utolsó utáni lehetőség, hogy gyakorlattal kapcsolatos kérdésed van. Megesik, hogy megtetszik egy gyakorlat, amit az egyik edzőtársadnál láttál. Nagyszerű, kell a változatosság. Viszont, ha lehet, akkor ne kezdd el csak úgy „megpróbálom lemásolni” módon megtanulni. Sokszor helytelenül sikerül elsajátítani, aminek nem sok értelme van. Szóval ne csak nézd, menj oda és kérdezz nyugodtan



Selfie-királynők és királyok
 Tudom-tudom, ha nincs kép, meg se történt. Én is szoktam, nem vagyok állszent, mondjuk a tükrös selfie készítésnél eskü, hogy kínosan érzem magam. 

Viszont az elég mókás, mikor valaki 1 órát van lent a teremben és abból úgy 25-30 perc a fotózgatásról szól vagy csak arról, hogy nézegeti magát a tükörben. Persze megint más az, mikor versenyre készül az illető és a pózolást gyakorolja, de hidd el, ha nem ez az igazság, akkor inkább vicces hatást nyújtasz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése